Rätt kunskap för rätt tillfälle

Hem » Rätt kunskap för rätt tillfälle

Länge har horisontell borrning setts som en tillfällig lösning, eller nödlösning, när man drar ledningar eller rör. I dag är det annorlunda och ofta mer kostnadseffektivt – och samtidigt bättre för miljön – att välja horisontell borrning. Med minimala schaktmassor och små arbetsytor arbetar vi flexibelt för att effektivt utföra vårt arbete.

Vi borrar igenom de flesta underlag eller hinder
Berg, lera eller sten spelar ingen roll, vi har utrustning som fungerar. Våra maskiner är specialutvecklade för att utföra extrema borrningar och erfaren personal ser till att det görs på rätt sätt. Maskinerna servas kontinuerligt för att kunna prestera på topp varje dag.

Ett nära samarbete – eller sista utväg
På Horisonterra jobbar vi vanligtvis på två sätt. Ofta får vi samtal av kunder som behöver hjälp snabbt. Det kan vara en väg som vi måste borra under eller en berggrund som inte går att gräva i. Vi är snabbt på plats och ser till att utföra arbetet på rätt sätt och inom befintlig tidsram. Andra har med oss i planeringen från början. Då kan vi fördela
vår tid bättre, kontrollera underlag och på så sätt arbeta ännu snabbare och effektivare.

En effektiv lösning – för både plånbok och miljö
Många tror fortfarande att styrd borrning innebär ökade kostnader. Vår erfarenhet säger annat. Att gräva upp på traditionellt vis innebär stora ingrepp som kan kosta mycket att återställa, som till exempel asfalt som behöver anläggas eller plattor som behöver sättas om. Andra fördelar är att allmänna platser sällan behöver stängas av, vilket minimerar inverkan på exempelvis trafikflöden. Med styrd borrning minimeras ingreppet och återställningskostnaderna är försumbara, vilket är bra för både plånbok och miljö.

Var med från början
Utvecklingen går mot att städer blir mer kompakta samtidigt som miljökraven ökar. Då är styrd borrning ett bättre alternativt än traditionell grävning. Vill du veta mer, kontakta oss gärna. Eller testa oss – vi kommer göra vårt yttersta för att göra er nöjda.